Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων 2010 στο Περιστέρι. Μοναδικό… απρόοπτο η κακοκαιρία που δεν επέτρεψε σε κάποιους αθλητές από την Κρήτη να ταξιδέψουν εγκαίρως, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν από την κλήρωση του πρώτου γύρου. Ανάμεσά τους ο σκακιστής της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου και από τους ισχυρότερους συμμετέχοντες στην κατηγορία Νέων Ανδρών Παντελής Τζουγανάκης.

Οι αγώνες διεξάγονται υπό εξαιρετικές συνθήκες σε αίθουσα του κτηρίου του Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου, ενώ αναμεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο οι είκοσι σημαντικότερες παρτίδες κάθε γύρου. Την ευθύνη για την αναμετάδοση έχουν οι Μιχάλης Πρεβενιός και Ανέστης Μιχαηλίδης. Οι διαιτητές, με επικεφαλής τις διεθνείς διαιτήτριες Έφη Σαλταμάρα και Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ή έκτακτο περιστατικό, και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.

Περνώντας στο αγωνιστικό μέρος, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες εκπλήξεις και οι κατά τεκμήριο ισχυρότεροι παίκτες επικράτησαν των αντιπάλων τους, όχι όμως όλοι με την ίδια ευκολία! Εξαίρεση αποτέλεσε η νίκη της Χριστίνας Παχάκη επί της Ελένης Φράγκου, που ήρθε σαν αποτέλεσμα ενός πολύ σοβαρού λάθους της δεύτερης σε περίπλοκη θέση, όπως και η επικράτηση του Άγγελου Σουργκούνη επί του Νίκου Παναγιωτάκου, με όμορφες θυσίες.

Η πιο ενδιαφέρουσα παρτίδα του πρώτου γύρου ήταν αυτή μεταξύ του Γιώργου Γκούμα και του 13χρονού(!) σκακιστή της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου Γιάννη Σταθόπουλου, που ήταν πλούσια σε περιπλοκές και ασυνήθιστες εικόνες. Τελικά ο Γκούμας κατάφερε να κερδίσει την παρτίδα, αξίζουν όμως συγχαρητήρια εξίσου και στους δύο παίκτες για την όμορφη δημιουργία τους! Με όμορφο τρόπο κέρδισε και ο Αντώνης Παυλίδης, φαβορί στην κατηγορία Εφήβων.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες, η ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων και πλήθος φωτογραφιών από τους αγώνες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://panellinia10.peristerichess.gr/. Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα, 4 Ιανουαρίου, με δύο αγωνιστικές, στις 09:30 και 16:30, με εξαίρεση την κατηγορία Νέων Γυναικών, που θα αγωνιστούν σε επτά (7) γύρους και παίζουν μόνο στον απογευματινό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment. Login »